LOADING...

Konnektorok és villanykapcsolók okosítása

Gyakran felmerülő kérdések okosotthon telepítés előtt

Mely konnektorokat érdemes okosítani?

A konnektorok esetében két opciót érdemes figyelembe venni. Az egyik az, amikor biztonság technikai szempontból szeretnénk vezérelni a konnektorok áramellátásának ki- bekapcsolását (pl. gyerekszobában).

Ilyenkor eldönthetjük azt is, hogy csak bizonyos konnektorok mögé kerül beszerelésre shelly, de választhatjuk azt is, hogy az összes konnektor áramellátását szeretnénk egyszerre vezérelni. Ilyenkor a kis megszakító mellé szokás shelly-t szerelni.

A másik népszerű opció az, amikor a nagyfogyasztók (pl.: mosógép, kazán, száritógép, légtisztitó, multimédiás eszközök), tehát ott, ahol komolyabb mennyiségű áramot fogyasztó gép van bedugva, olyan shellyt szereltetünk be, ami a teljesítményt is képes mérni.

Mi a helyzet a villanykapcsolók okosításával?

Az okosított villanykapcsolóknak több előnyös funkciója van. Talán az elsődleges a kényelmi faktor, tehát az, hogy nem kell odamenni és megnyomni a kapcsolót a lámpa szabályozásához. Továbbá egyben láthatod, hogy otthonod mely szobájában maradt égve egy lámpa.
Biztonsági funkciót is elláthat, így riasztó rendszer helyett, kisebb befektetéssel is távol tarthatjuk az illetéktelen betolakodókat otthonunktól. A jelenlét szimulátornak köszönhetően, a rendszer képes arra, hogy megjegyezze szokásainkat és akkor is felkapcsolja a villanyt, amikor épp nem tartózkodunk a házban.

A fényerő és színhőmérséklet szabályozás pedig azontúl, hogy divatos, nagyon sokat adhat hétköznapi szokásainkhoz is. Például, ha otthonunk egy szobáját több tevékenységre is használjuk, akkor ezekhez igazíthatjuk a fényeket. Pihenéshez visszafogottabb, míg a családi társasjátékozáshoz akár intenzívebb fényerőt állíthatunk be.

Mi alapján válasszuk ki életstílusunkhoz leginkább alkalmazkodó okosotthon rendszert?

Ötleteket persze adhatunk, de fontos, hogy végül te élsz majd az elkészült okosotthonban. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy van olyan kérdés, amit a tervezés szakaszában még nem tudsz eldönteni, akkor sem kell megijedni! Azt javasoljuk, hogy próbáld ki otthonod egy helyiségét felokosítani, hiszen így kevés ráfordítással tesztelheted a rendszert és saját igényeidre, életstílusodra szabhatod azt. Rendszerünk pedig később, modulárisan bővíthető.  

Ügyfeleink számára a telepítés előtt minden esetben okosotthon konzultációt tartunk, ahol a legfontosabb tervezési kérdéseket beszéljük át. íme két olyan téma, ami szinte minden esetben felmerül az okosotthon konzultációk során.

Ha van olyan kérdésed, amely az okosotthon rendszerekhez kapcsolódik, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kedvet kaptál a telepítéshez? Írj nekünk és személyre szabott árajánlatot küldünk!

en_USEnglish