LOADING...

Okosotthon tudásközpont

Bővítsd tudásod az okosotthonokról!

Ebben a podcast adásban többek között arról beszélünk, hogy:

  • mit jelent az okosotthon 2021-ben?
  • mit lehet kezdeni az üzletekben kapható okosító eszközökkel?
  • mennyire biztonságos a nyílt forráskódú rendszer?
  • mi történik az ügyfelekkel, ha az okosotthonos cég megszűnik?
  • vezetékes, vagy vezeték nélküli megoldás a jobb?
  • mik a leggyakrabban használt okosotthon megoldások?

Ebben a videóban a Smarthome Expo-n veszünk részt:

Bemutatjuk a Home Assistant alapú okos otthon rendszerünket a Yabune Home rendszerét.

Fény derül arra miért, miként lettünk okosotthon rajongók és, hogy hogyan lett a szerelemből saját vállalkozás.

Ezentúl egy élő demo keretein belül bemutatjuk, hogyan működik és hogyan néz ki a Yabune Home okosotthon rendszer belső felhasználói felülete.

Ebben a podcast adásban arról beszélünk, hogy kik is nyitnak pontosan az okosotthonok irányába.

Milyen első körös igények fogalmazódnak meg egy ügyfélben, és meddig szárnyal a fantázia, miután tisztázódnak a lehetőségek.
 
Arról is szó van, hogy hogyan alakítja az igényeket a szezonalitás, az alapoktól egészen a szennyvízátemelő automatizálásáig.
Ebben a podcast adásban arról beszélünk, hogy hogyan is lehet egy nyílt forráskódú, bárki által ingyenesen elérhető programra megbízható, mind az üzleti mind pedig a lakossági igények maximális kiszolgálására alkalmas szolgáltatást építeni.
 
A Home Assistant rendszer előnyeit és hátrányait is kivesézzük.
 
Szoftverfejlesztéstől a rendszerintegráción át egészen az üzemeltetésig.

Talán senkinek sem szükséges bemutatni a 60-as évek hazai építészetének egyik ikonikus mintapéldányát, nevezetesen a “10×10-es” Kádár-kockát.

Manapság reneszánszát éli a projekt, újragondolt formában. Szerencsénkre partnereink, barátaink, korábbi vendégeink személyesen érintettek egy ilyen tipusú ingatlan rehabilitálásában.

Lássuk mit is álmodott meg a két Home Assistantos fenegyerek, nevesint Halmos Gyula és Lángh Tamás? Stúdiónkban ismét vendégként köszönthetjük a Yabune Solution Kft. két alapító tulajdonosát.

Mi történik akkor, ha az általunk kiválasztott okosotthon platformot jegyző cég, egyik napról a másikra lekapcsolja a szolgáltatását? Teszi mindezt annak okán, hogy működése üzletileg ellehetetlenül, azaz nem műszaki hiba, semmint gazdasági okok állnak a háttérben. Mit tehet ilyenkor a felhasználó? Védi-e bármilyen rendelkezés az érdekeit? Egyáltalán van-e lehetősége üzemeltetni az otthonát, vagy a lekapcsolás egyet jelent a működésképtelenséggel? Egy forró aktualitáson, nevesint az Insteon földbeállásán keresztül boncolgatjuk a témát, Halmos Gyula és Zsák Péter társaságában.

Saját okosotthon rendszert szeretnél?