LOADING...

A legjobbat a legkisebbnek – okos otthon kisbabával

Információk

 • Hálószobák2
 • Fürdők1
 • Garázs1
 • Terület84 nm2
 • Ár500 000 - 700 000 Ft

Megoldások

  Automatizáció
  Biztonság
  Energia
  Háztartás
  Hűtés-Fűtés
  Világítás

Megvalósítás

Zsófi és Péter első gyermeküket várták, amikor elhatározták, hogy szeretnék az otthonukat minél jobban felkészíteni a baba érkezésére. Kíváncsiak voltak, hogy a kisnyuszi és nagymackó mellett egy automatizált okos otthon hogyan segíthetne az ideális környezet megteremtésében.

Kezdetben kicsit bizonytalanok voltak a lehetőségeket illetően, de végül ezzel a kívánságlistával kezdtünk el tervezni:

 • A várandósság és a szülés utáni időszakban baba és mama (és persze apa) számára a lehető legbiztonságosabb és legegészségesebb környezet kialakítása
 • Ne kelljen semmilyen nagy felfordulással, kosszal, zajjal járó felújításba vagy átépítésbe kezdeni
 • Legyen energiatakarékos és környezetbarát az otthonuk
 • A munkahelyről is szemmel lehessen tartani, hogy mi történik otthon
 • Bármi, ami a Yabune Home csapatának még eszébe jut és Zsófiéknak tetszik

Így valósítottuk meg elképzeléseiket (és talán picit még többet is):

Első lépésben felmértük a lakást. Mivel semmilyen átépítési munkával nem tervezhettünk, ezért majdnem teljesen a vezeték nélküli modulokra építettünk. 

Megegyeztünk, hogy a biztonságra és azután a kényelemre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Az is előny, ha mindezt energiatakarékosan oldjuk meg.

A Yabune Home Okosotthon rendszere felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy helymegosztással figyelemmel kísérhessék egymást a lakáson kívül is, így ha valami gond adódna, azonnal érkezhet a segítség. 

A lakás számos pontján okosgombokat helyeztük el, amelyet megnyomva bármilyen probléma esetén Zsófi egyszerűen riaszthatja Pétert. A baba hordozható hőmérséklet- és légzésfigyelőjét is integráltuk a Yabune Home vezérlőjébe, így a rendszer automatikusan riasztja mindkét szülőt, ha bármilyen problémát észlel. 

A felszerelt biztonsági kamerák képét bárhonnan (munkahelyről, utazás közben) megnézhetik a szülők, így mindig tudhatják, hogy otthon minden rendben van. Zsófiék kérésére az ajtók nyitását is automatizáltuk. A hangos (és mindig alvásidőben megszólaló) csengőt kikötöttük, helyette a telefonra érkezik jelzés, ha valaki áll az ajtóban. A kamera kép ellenőrzése után az ajtó mobilról nyitható.

A hűtés és fűtés átalakításával és a Honeywell Evohome zónaszabályozott fűtés rendszerével megoldottuk, hogy az a szoba, ahol a baba éppen tartózkodik mindig optimális hőmérsékletű legyen, de ezért ne kelljen a teljes lakást felfűteni. 

A világítást az IKEA Tådfri és a Yabune Home Okosotthon kombinációjával összekapcsolva a lakás bármelyik helyiségéből és akár távolról is lehet állítani, így altatás vagy fürdetés, de bevásárlás közben is le lehet kapcsolni a nappaliban égve felejtett villanyt. Az esti mese után alváshoz ideális környezetet egy kattintás beállítani a gyerekszobában és a hálóban is.

Minden eszköz fogyasztását okos konnektorokkal mérjük, amelybe gyermekvédelmi dugót szereltünk.

Az éjszakai műszakot megkönnyítendő okos tápszerkészítőt beszerelését javasoltunk, amely a hálóból elindítva optimális hőfokú és mennyiségű vizet készít. Mire Péter a konyhába kiér, már csak a tápszerport kell hozzákeverni és kész is. A hangvezérelt multimédiás központnak köszönhetően a visszaaltatáshoz a háttérzenét az Alma együttes biztosítja. De csak halkan.

hu_HUMagyar